Afstandsbestuurbare trekker met Hydrodrive aandrijving

Wierda Voertuig Techniek biedt een primeur: radiografische afstandsbesturing voor de hydrodrive aandrijving, ontwikkeld voor een TGX6x2 trekker met naloop as. Met deze oplossing kan de chauffeur vanaf de trailer het voertuig rijden en sturen. De aandrijving van het voertuig wordt gerealiseerd via de rijmotoren van het hydrodrive systeem. Middels extra veiligheden die zijn ingebouwd, kan de chauffeur volledig vertrouwen op dit nieuwe systeem.

Bij het inschakelen van de afstandsbesturing wordt het voertuig automatisch op de rem gezet. Hierdoor kan de chauffeur veilig plaatsnemen op de autolaadkraan van de trailer. Bij het verrijden wordt de remfunctie losgelaten, mochten zich dan toch onverhoopt elektrisch storingen voordoen dan zal het voertuig automatisch op de rem gaan.

Naast deze veiligheidsmaatregelen zijn er op het voertuig noodstopschakelaars geplaatst waardoor de radiografische afstandsbesturing direct uitgeschakeld wordt.

Doordat er gebruik wordt gemaakt van de hydrodrive hoeft er geen extra hydrauliek motor geplaatst worden om het systeem te voorzien van aandrijving. Dit levert een gewichtsbesparing op ten opzichte van andere afstandbesturingssystemen.

Met het toepassen van deze hydraulische aandrijving zal het voertuig 4000 Nm per wielmotor kunnen leveren.

De eerste trekker met dit principe is op 29 juni 2011 afgeleverd aan DVJ uit Joure. Zij gebruiken de trekker om rijplaten op een efficiënte manier op de plaats te leggen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *