Wide Spread opties

Naast de standaard waterpasregeling en de veercilinderblokkering is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan de ontwikkeling van opties van de Wide Spread. Nieuwe opties zijn uitschakelbare achterasbesturing, links en rechts een onafhankelijke niveauregeling, en het is nu ook mogelijk de veercilinderblokkering op 2 cilinders te krijgen, naast de blokkering op 4 cilinders. Naarnaast is Wide Spread ook leverbaar op breedspoorassen in combinatie met super single banden rondom en kan het systeem geleverd worden met chassisconsoles die niet boven het chassis uitsteken.

Uitschakelbare achterasbesturing: Voor voertuigen met asfaltkippers is het belangrijk dat de achteras niet meestuurt als het voertuig door de asfalteermachine wordt voortgeduwd. WVT levert derhalve de optie om de besturing van de laatste as vast te kunnen zetten. Deze optie wordt door middel van een schakelaar op het dashboard geactiveerd. Zoals men van WVT mag verwachten is deze functie voorzien van de juiste veiligheden, waarvan één ervoor zorgt dat boven een snelheid van 20 km/u de functie weer uitgeschakeld wordt en de as weer meestuurt. Op die manier wordt extra bandenslijtage voorkomen en kan de functie ook niet ‘vergeten’ worden.

Links en rechts een onafhankelijke niveauregeling: Om veilig een lading zoals een silo te kunnen op- of afzetten heeft WVT een links-rechts onafhankelijke niveauregeling ontwikkeld. Hiermee kan de chassishoogte links of rechts onafhankelijk in hoogte worden aangepast, zodat een afzetsysteem evenwijdig aan een rechtopstaande silo gezet kan worden. Veilig laden en/of lossen is op deze manier gewaarborgd.

Blokkering: Standaard levert WVT een blokkering van de veercilinders. Het voertuig blokkeert daarmee de veerwerking op de beide assen terwijl de assen nog wel onderling kunnen pendelen. Voor kippers een uitstekend systeem waarmee tijdens het kippen nog steeds een stukje naar voren gereden kan worden zonder onverwachte chassisreacties. Voor voertuigen met een container-afzetsysteem is het wenselijk dat het blokkeerpunt zo dicht mogelijk bij de rollen van het systeem ligt. Hiervoor kan WVT de veercilinders van alleen de laatste as laten blokkeren, waarmee de kracht in het chassis tot een minimum beperkt blijft en de vooras langer belast blijft.

Breedspoor assen: Voor specifieke doeleinden kan een voertuig af fabriek uitgerust worden met breedspoorassen en rondom super single banden. Toepassingen waarbij dit het geval is zijn voertuigen voor de agrarische sector, en voertuigen die zich regelmatig in zwaar terrein (strand, bos, etc) verplaatsen. Vanaf medio 2011 is het mogelijk deze voertuigen om te bouwen naar Wide Spread. Door gebruikt te maken van minimaal 445/65R22,5 banden blijft het laadvermogen van het tandem 23.000 kg

[nggallery id=25]

Vlakke chassisconsoles: Naast de standaard chassisconsoles (veercilindersteunen) die boven het chassis uitsteken is er de optie om chassisconsoles toe te passen die niet boven het chassis uit steken, waardoor er ruimte is voor bijvoorbeeld een breder hulpraam van de opbouw. De positie van de veercilinders en consoles wordt aangepast zodat er geen delen boven het chassis uitsteken, terwijl de veerweg gehandhaafd blijft. Deze toepassing kan goed van pas komen bij bijvoorbeeld betonpompen of trekkers.

[nggallery id=24]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *