Zelfrijder voor ThieuvanDorst (Goes)

Voor ThieuvanDorst Bedrijfswagens te Goes heeft WVT een zwaar transport trekker voorzien van het WVT ZRC-systeem waarmee het voertuig geheel op afstand bestuurbaar is. Dit is de tweede zelfrijder die WVT aflevert. Het eerste voertuig rijdt intussen een aantal maanden bij DVJ te Joure.

De zelfrijder is een unieke oplossing van WVT, waarmee tijd en geld bespaard wordt. Door het toepassen van het ZRC-systeem op een voertuig kan de chauffeur vanaf een andere plaats dan de bestuurdersstoel toch de auto laten rijden, sturen en remmen.

Dit unieke concept van Wierda Voertuig Techniek maakt gebruik van de beproefde Hydrodrive®-motoren van MAN, waarbij de functies en veiligheid bewaakt worden door de veiligheids-stuurcomputer van WVT. De Hydrodrive® -motoren leveren tot 4000 Nm koppel wat ruim voldoende is om te rijden en te manoeuvreren met een volledig beladen combinatie van 50 ton.

Natuurlijk is de veiligheid een groot goed en ook bij dit concept is dit goed doorgedacht. De maximale rijsnelheid is begrensd en tevens is de bediening voorzien van zogenaamde ‘dodemansknop’-functies waardoor de auto bij het loslaten van de bedieningshevels altijd automatisch zal remmen en tot stilstand komt. Mocht het onverhoopt nodig zijn één van de drie noodstopschakelaars te bedienen dan zal het voertuig direct stoppen.

Het systeem kan geleverd worden op elke MAN TGS/TGX met Hydrodrive® waarmee in combinatie met het WVT ZRC-systeem een uniek voertuig ontstaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *