WVT ontwikkelt speciale Wide Spread voor 78 ton autolaadkraan

WVT heeft in samenwerking met HSE uit Vaassen een MAN TGS 8×8 omgebouwd tot Wide Spread waarbij het chassis aangepast is om een 78 ton zware Palfinger autolaadkraan – voorzien van vijf steunpoten – goed te kunnen laten functioneren. Dit voertuig wordt ingezet om containers te lossen op hoogtes tot 32,5 meter. De eigenaar kan met het voertuig de containers volledig op eigen kracht op hoogte brengen en hoeft hiervoor niet langer een aparte kraan in te zetten.

De MAN TGS 8×8 WS is voorzien van een aangepast chassis. De aanpassing is speciaal door de engineers van WVT ontworpen. De combinatie van het aangepaste chassis met de chassisconsoles van het Wide Spread systeem van WVT maakt het voertuig uniek in zijn soort en perfect voor de toepassing. Natuurlijk voldoen de chassisdelen aan de hoge kwaliteitseisen van MAN truck & bus AG en WVT.

De afstemming van de werkzaamheden die zijn uitgevoerd door WVT en HSE heeft geleid tot een hoge kwaliteit van het eindproduct. Door de unieke samenwerking van de beide partijen is de totale productietijd van dit voertuig gereduceerd ten opzichte van de tijd die nodig was geweest als beide partijen volgordelijk hadden gewerkt. Tevens wordt over en weer geprofiteerd van de kennis en know-how op het gebied zowel voertuigtechniek als opbouwtechniek.

Het voertuig is bestemd voor Dolfsma Dakbedekkingen met vestigingen in Kampen, Almere, Assen en Heerenveen.

In de uitzending van RTL Transportwereld wordt binnenkort aandacht besteed aan dit bijzondere voertuig.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *