Leeuwarden bespaart bijna 30% brandstof, nu beurt aan Utrecht

Hybrid PTO op boot naar Ameland De WVT Hybrid PTO heeft in de  periode dat deze bij de Mebin-centrale in Leeuwarden is ingezet bijna 30% brandstof bespaard. Nu is de beurt aan de Mebin-centrale in Utrecht. De WVT Hybrid PTO betonmixer draait vanaf half augustus bij deze centrale.

In Utrecht mag een van de chauffeurs van de Mebin het voertuig inzetten zoals hij gewend is. Net als in Leeuwarden zullen ook hier metingen van het brandstofverbruik gedaan worden. Door een ander laad-los ritme kan aanvullende informatie over het voertuig verzameld worden. Verwacht wordt dat de besparing nog hoger zal uitvallen.

Naast het meten van de brandstofbesparing was het doel van de proefperiode in Leeuwarden ook het testen van de betrouwbaarheid en de inzetbaarheid van de Hybrid PTO. Het systeem heeft gedurende de hele periode zonder storingen en uitval gefunctioneerd. Hiermee is aangetoond dat het product zeer betrouwbaar is.

De unieke inzetbaarheid van de Hybrid PTO is onder andere getoond tijdens een klus op Ameland. Om op het eiland te komen is de betonmixer aan boord van de reguliere veerboot gereden. Door de Hybrid PTO kon de betonmixer gewoon blijven draaien zonder de dieselmotor in bedrijf te hebben. Dat werd door de bemanning en de meevarende toeristen bijzonder gewaardeerd.

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *