MAN en WVT presenteren de complete range Euro 6 bouwvoertuigen op de TKD

Primeurs voor MAN en WVT op de TDK die van 22 tot en met 24 mei gehouden wordt op de Novelhorst te Almere.

MAN kan als enige truckfabrikant op de markt zijn complete gamma in Euro 6 aanbieden, inclusief de bouwvoertuigen. In samenwerking met WVT zijn voor de Nederlandse en Europese markt de varianten die men al kent van de Euro 5 reeks doorontwikkeld. Deze worden op de TKD gepresenteerd!

Door de compacte bouw van de Euro 6 uitlaatdemper van MAN is vrijwel iedere configuratie mogelijk, van Wide Spread tot WSA.

Zowel op de stand van MAN als in de testbaan vindt u de MAN’s die door WVT zijn aangepast.

04-MAN_TGS_met_Hybrid_PTO-laadkraan WVT (13)small

Het belangrijkste nieuws betreft de presentatie van de Hybrid PTO in diverse configuraties. Op de stand staat een 10×4 BBBBL Euro 6 15 m² mixer met Hybrid PTO. Met dit voertuig toont WVT dat de WVT Hybrid PTO ook voor de zwaardere toepassingen geschikt is. Er worden tijdens de TKD diverse demonstraties gegeven om het unieke concept aan u te tonen.

Daarnaast zal ook een WVT Hybrid PTO kraan-kipper acte de presence geven. Dit voertuig heeft als basis een WVT 6×6 BHH Wide Spread Euro 6 met een kraan-kipper opbouw, welke door de WVT Hybrid PTO volledig CO2-neutraal en met een aanzienlijke geluidsreductie zijn werk kan doen. Ook met deze toepassing worden diverse demonstraties gegeven tijdens de TKD.

WVT toont middels een drietal voertuigen de mogelijkheden van de MAN Euro 6 bouwvoertuigen. Zo zal er een TGS 33.440 6×6 BHH Wide Spread getoond worden, de perfecte basis voor uw multifunctionele kraan-kipper met een leeg gewicht van 10.000 kg en GVW van 33.000 kg en dus een laadvermogen van bruto 23.000 kg.

Tevens staat er een MAN TGS 43.440 8×8 BBHH WS, de perfecte off roader door zijn aandrijving op alle assen, zijn grote wendbaarheid doordat 3 van de 4 assen gestuurd zijn, en door zijn grote laadvermogen ook nog eens economisch verantwoord! Een chassisgewicht van 12.000 kg en een GVW van 43.000 kg zorgt voor een bruto laadvermogen van maar liefst 31.000 kg!

Ook toont WVT het unieke 1-3 concept met Euro 6 basis: een MAN TGS 6×6 BB welke omgebouwd is naar WVT TGS 43.440 8×6 BHHH WSA, een configuratie met een 10-tons voorloopas en Wide Spread tandem, waarbij de achterassen alle 3 hydropneumatisch geveerd zijn. Dit geeft aan de ene kant veel tractie door de 3 aangedreven assen en aan de andere kant een zeer wendbaar voertuig door de 3 gestuurde assen, waarbij de voorloopas ook nog liftbaar is. Het toelaatbaar GVW op dit voertuig is 43.000 kg. Het chassisgewicht is slechts 11.500 kg, waarmee het bruto laadvermogen dus een formidabele 31.500 kg bedraagt!

WVT hoopt u te mogen ontmoeten op de TKD te Almere op 22, 23 of 24 mei 2014!

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *