WVT levert tien MAN TGS met pusheras

H&S Transport heeft tien 6×2-2 BLL gekocht bij MAN dealer Roordink. De MAN TGS 4×2 BL zijn door WVT omgebouwd.

De MAN trekkers zijn voorzien van een zogenaamde pusheras met 17,5” banden in de maat 245/70R17,5. De maximale aslast van deze pusheras is 4500 kg. Het totaal toelaatbaar GVW stijgt hiermee naar 23.100 kg.

De as is voorzien van de bekende WVT specificaties. Zo wordt de aslastregeling elektronisch aangestuurd, waarbij de stuurcomputer door elke MAN-werkplaats uitgelezen en ingeregeld kan worden. De as is voorzien van een automatische aslift, waarbij bij een overschrijding van de maximale aslast op de trekas de voorloopas automatisch zakt.

De voorloopas is uiteraard door de chauffeur ook handmatig te bedienen, waarbij gekozen kan worden uit de as liften/dalen of aslastreductie. Hierbij wordt de aslast van de voorloopas met 40% gereduceerd, wat een betere tractie op de trekas oplevert.

Door de compacte bouw is er op deze trekkers voldoende ruimte voor de compressor en luchtfilters van opbouwer Gardner-Denver, benodigd voor het laden en lossen van de oplegger.

 

Van der Wal 8x4 WS 002 Afbeelding 005

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *