Gemeente Kollumerland kiest voor hybride autolaadkraan

De gemeente Kollumerland is de eerste gemeente in Friesland die kiest voor het groen werken met een hybride autolaadkraan.

IMG_1054

De gemeente heeft een MAN TGS 8×4-4 BL aangeschaft met een Palfinger autolaadkraan die elektrisch wordt aangedreven. De hybride oplossing is ontwikkeld door Wierda Voertuig Techniek / Wierda Hybrid Technologies.

Met de hybride autolaadkraan kan de gemeente werken zonder de motor van het voertuig te laten draaien. In de ‘oude ‘ situatie moet de motor van het voertuig draaien om de kraan te laten bewegen. Met de oplossing van Wierda wordt de kraan elektrisch aangedreven en is de motor van het voertuig niet langer nodig. Het systeem is zeer gebruikersvriendelijk: de chauffeur kan werken zoals hij gewend is.

Met de oplossing van Wierda wordt een aanzienlijke Co2- en geluidsreductie gerealiseerd. Daarnaast is de brandstofbesparing interessant.

De gemeente Kollumerland kiest bewust voor deze groene oplossing: een bijdrage aan een beter milieu is van belang voor iedereen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *