100ste 10×8 Euro6

Wierda Voertuig Techniek toont deze week de honderste MAN 10×8 in Euro6 uitvoering op de Transport Compleet beurs in Gorinchem. Sinds de introductie van Euro6 was MAN Trucks dankzij de aanpassingen van WVT al snel in staat tot het leveren van specifiek voor de Nederlandse wetgeving ontwikkelde voertuigen. Dit resulteerde in een groot aantal orders van bestaande en nieuwe klanten.

In amper drie jaar tijd wist Wierda Voertuig Techniek in Joure verschillende uitvoeringen van de MAN TGS 10×8 te ontwikkelen en te bouwen. Het vlaggenschip is de TGS 50.500 10×8 WSA. Deze indrukwekkende terreinvaardige MAN wordt af-fabriek geleverd als 8×8 met rondom bladvering. Daarna wordt het chassis door WVT gemodificeerd naar een wide-spread tandem configuratie. Vervolgens wordt er een originele gestuurde- en hefbare as gemonteerd als voorloopas. Door de uitgekiende wettelijke aslasten vormt deze configuratie de meest optimale waar het gaat om het uitnutten van de aslasten. De beide voorassen zijn goed voor ieder negen ton, de bijgeplaatste voorloopas is goed voor tien ton en wettelijk mogen de beide achterassen 11,5 ton op de weg brengen. De asafstanden bedragen vier keer 180 centimeter. Doordat vier van de vijf assen stuurbaar zijn uitgerust is ook de draaicirkel optimaal.

Stabiel

De achterste drie assen zijn voorzien van hydraulische vering. Dit, in combinatie met het niet laten sturen van de achterste as bij hogere snelheden zorgt voor een uiterst stabiel weggedrag. Het hydraulische WVT veersysteem zorgt tevens voor veilig kippen door de ingebouwde waterpasfunctie. De honderdste MAN 10×8 is bestemd voor Westdijk Transport uit Alphen aan de Rijn. Westdijk koos voor de 500 pk sterke MAN D26 krachtbron in combinatie met de nieuwe ZF Tipmatic TX versnellingsbak. Deze aandrijflijn waarborgt razendsnel schakelen en veel koppel onderin het toerengebied. Ideaal dus voor het zware werk in het terrein. Met een leeg gewicht van net 14 ton is 30 ton laadvermogen realiseerbaar.

100ste 10x8 Euro6

Jubileumtruck

Westdijk Transport heeft al ruime ervaring met MAN en de nieuwe 10×8 vormt een bevestiging van de relatie tussen WVT/MAN en Westdijk. Na een gedegen onderzoek en uitgebreide onderhandelingen is er voor gekozen een langdurige samenwerking op te zetten tussen de beide bedrijven, met als start deze indrukwekkende jubileumtruck als eerste uit een serie van twee. De honderste MAN 10×8 van WVT is van 5 tot en met 7 september te bewonderen tijdens Transport Compleet op standnummer 171 in de Evenementenhal in Gorinchem.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *