onderneming-contact.jpg

Bedrijfsbeschrijving en historie

Ontstaan Wierda Voertuig Techniek

WVT (Wierda Voertuig Techniek) is opgericht in 2005. De eigenaar van Wierda Bedrijfswagens, Rene Wierda, zag kansen in het ombouwen van MAN bedrijfswagens. Samen met Ben Overweg, de huidige productiechef, en Jeroen Schippers, de huidige lasser, zijn de eerste bedrijfswagens aangepakt.

De eerste Wide spread’s zijn gebouwd voor Lolkema Transport uit Heerenveen en BTS uit Wognum. Beide voertuigen rijden in 2011 nog steeds probleemloos. De eerste auto met de as bijplaatsing rijdt in 2011 ook nog steeds, deze rijdt in Duitsland.

In 2007 heeft WVT een enorme groei doorgemaakt. In dat jaar zijn bijna 100 voertuigen gebouwd. Dit heeft geleid tot een grote professionaliseringsslag binnen WVT, waardoor een goed georganiseerd en volwassen bedrijf is ontstaan.

Certificering

Deze professionalisering heeft er toe geleid dat WVT aan de strenge eisen van de fabriek MAN truck & bus AG voldoet en na een uitgebreide audit van de organisatie en de producten het QUL-certificate heeft behaald. Hierdoor is WVT door MAN truck & bus AG erkend als ombouwer van MAN bedrijfswagens en kan op het kenteken het merk MAN vermeld worden voor die producten waarvoor het certificaat geldig is.

Bij de hercertificering in 2010 werd WVT bestempeld als ‘Sehr gut’ door de auditeurs van MAN truck & bus AG.

Ook de RDW heeft de organisatie en de producten van WVT aan haar criteria getoetst. Het resultaat is dat WVT de constructie van voertuigen mag aanpassen: de GWC erkenning. En dat de organisatie op de juiste manier met deze constructiewijzigingen omgaat: de COP erkenning.

Ook de techniek van de ombouwen heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor worden er kwalitatief hoogwaardige producten afgeleverd. Zowel op het gebied van de mechanica, als de hydrauliek en het elektrische systeem wordt continu gewerkt aan verbeteringen.

Hybride oplossingen

In 2011 is WVT gestart met de ontwikkeling van hybride oplossingen. Vanuit het ideaal om producten te ontwikkelen waarmee geld en milieu bespaart kunnen worden, is het idee ontstaan om de door de PTO aangedreven opbouwen van trucks elektrisch aan te sturen.

Nu, begin 2014, draait de Hybrid PTO betonmixer al bijna een jaar in de praktijk. De Hybrid PTO autolaadkraan draait ruim een half jaar. Beide producten laten mooie resultaten zien: brandstofbesparing van 30%, enorme geluidsreductie en vermindering van de Co2 uitstoot.

De WVT manier van werken

WVT kent een platte organisatie waardoor het mogelijk is snel te reageren op vragen en ontwikkelingen. De technische ontwikkelingen worden door de afdeling Bedrijfsbureau samen met de Productie en de Logistiek vorm gegeven. Het Bedrijfsbureau bestaat uit hoog opgeleide medewerkers die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen, tekenen en berekenen van de maatwerkoplossingen. Met behulp van moderne middelen als AutoCad, SolidWorks en Inventor worden de oplossingen in kaart gebracht.

De logistieke afdeling zorgt vervolgens dat kwalitatief hoogwaardige producten worden geleverd aan de Productie.

De Productie is verantwoordelijk voor het produceren van uitstekende voertuigen. Gedurende en aan het eind van het productieproces worden de producten aan uitgebreide kwaliteitscontroles onderworpen. De protocollen voor de controles worden regelmatig verbeterd en aangescherpt.

Van ieder product is tot in detail bekend hoe deze is opgebouwd en welke onderdelen zijn gebruikt. Dit betekent dat in de after sales snel de juiste informatie beschikbaar is. Vanuit het magazijn zijn onderdelen beschikbaar die naar de gewenste locaties worden opgestuurd. Voor het beantwoorden van technische vragen staat het Bedrijfsbureau klaar.

Missie

De missie van WVT is het ontwikkelen, produceren en operationeel houden van klantspecifieke duurzame transportoplossingen voor de sectoren Off Road en Transport wereldwijd, waardoor de klant met deze transportoplossingen meer rendement behaalt.

Duurzaam betekent voor WVT:

  • betrouwbaar
  • rekening houdend met mens en milieu
  • het juiste product voor de juiste toepassing

 

Visie

WVT is een innovatief bedrijf dat fungeert als een global partner waarbij het denken in oplossingen, de brede aanwezige kennis en ervaring, en betrouwbare leveranciers ingezet worden om een steeds breder wordend scala aan kwalitatief hoogwaardige klantspecifieke transportoplossingen te realiseren en te ondersteunen.