Specials

Voortschrijdende technologische ontwikkelingen resulteren in nieuwe marktvragen. Naast de standaard maatwerk oplossingen van WVT zijn er diverse oplossingen welke nog nooit zijn gebouwd en volledig uniek zijn. Onder het label Special Products voert WVT deze opdrachten uit. Ook producten en voertuigaanpassingen welke niet direct iets te maken hebben met de as-configuratie vallen onder deze categorie.

WIELBASIS AANPASSINGEN

Soms is een voertuig af-fabriek net iets te kort, te lang of is er een kleinere draaicirkel gewenst. Het verlengen of verkorten van de wielbasis van transportoplossing is voor ons geen probleem. Wij kunnen wielbasissen aan alle wensen aanpassen.

VOERTUIG VERSMALLING

De standaard breedte van een voertuig is niet altijd de standaard die u zoekt. Het versmallen van een voertuig is niet echt iets wat voor de hand lijkt te liggen. Toch heeft WVT voor diverse klanten voertuigen versmald. Soms is wettelijk verplicht om te werken met een smal voertuig, denk aan het werken op vluchtstroken. Maar het kan ook zijn dat u al een smalle specialistische trailer of aanhanger bezit en u een passend voertuig zoekt.

VOERTUIG VERHOGING / VERLAGING

Wij kunnen uw voertuig verhogen of juist verlagen. Soms is het nodig omdat er een specifieke opbouw gewenst is. U kunt nagaan dat voor een betonpomp een andere voertuighoogte is gewenst dan voor een marktwagen. Waar een af-fabriek oplossing niet kan voldoen aan uw wensen kunnen wij die oplossing u wel aanbieden. Ook gebruikte voertuigen kunnen wij voor u aanpassen.

RADIOGRAFISCH BESTUURBAAR MAKEN

Als chauffeur is het nagenoeg onmogelijk om alles om en rond het voertuig te kunnen zien. Een extra spiegel en een uitgebreid camerasysteem bieden in veel gevallen al de uitkomst. Toch is het soms beter om uit te stappen. Met het door WVT ontwikkelde radiografische zelfrijd-systeem, WVT ZRC, kan het voertuig vanaf een andere plaats dan de bestuurdersstoel worden bediend.

Zo kan de chauffeur om de auto heen lopen, kijken en de auto besturen.  Dit is niet alleen veilig maar ook nog eens efficiënt. Zo hoeft de chauffeur bij kleine afstanden niet steeds in zijn auto in- en uit te stappen. Dit kan leiden tot een behoorlijke tijdwinst.

Het WVT ZRC is uitgerust met een uitgebreid veiligheidssysteem zoals diverse noodstopschakelaars, een ‘dodemansknop-functie’ waarbij de auto bij het loslaten van de bedieningshevel direct afremt en tot stilstand komt en met beweging sensoren welke het voertuig direct afremmen en stil zetten.

CABINE AANPASSINGEN

Afhankelijk van de opbouw van een voertuig zit de cabine soms in de weg. Een betrouwbare comfortabele cabine is natuurlijk onmisbaar. Wij passen cabines zo aan dat ze niet in de weg zitten en toch zorgen voor een veilige en fijne werkomgeving van de chauffeur. Een dak verlaging of aanpassing is soms noodzakelijk zodat de gewenste opbouw kan worden geplaatst. Wij maken uw noodzaak mogelijk.

 

Vraag advies aan

Kenmerken

  • Alle modificaties aan chassis of cabine worden door WVT uitgevoerd met in acht neming van de op- en ombouwvoorschriften van MAN Truck & Bus AG
  • Cabine aanpassingen worden compleet uitgevoerd, inclusief de binnenbekleding
  • Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van originele MAN componenten

Mogelijkheden

  • Wielbasis aanpassingen voor MAN chassis
  • Voertuigversmalling
  • Voertuig verlaging/verhoging
  • Radiografisch bestuurbaar maken
  • Cabine aanpassingen

Certificering

WVT is gecertificeerd door MAN Truck & Bus AG middels het certificaat Qualifizierte Umbau Lieferant.  Aanpassingen worden uitgevoerd met in achtneming van de op- en ombouw richtlijnen van MAN Truck & Bus AG, waardoor de bestaande MAN fabrieksgarantie in de meeste gevallen behouden blijft.

Daarnaast is WVT door de RDW gerechtigd tot het voeren van de eigen merknaam WVT en het uitgeven van WVT chassisnummers. Hierdoor kan uw wens vrijwel altijd gerealiseerd worden.

Specials

MAN TGS 35.470 8X6H VOOR PEIJNENBURG VUGHT B.V.

Afgeleverd door MANA Bedrijfswagens B.v.

Specificaties

MAN TGX 41.580 8X4 8X4/4 BLS ZTT Voor Van Marwijk Kraanverhuur B.V.

Afgeleverd door Van Leeuwen Truckservice B.v.

Specificaties

MAN TGS 46.510 10X4-6 BLL VOOR BOSKALIS

Afgeleverd door van Leeuwen Truckservice B.v.

Specificaties