Wierda Voertuig Techniek

WVT is specialist in het ontwikkelen en produceren van maatwerk transportoplossingen.

WVT is een jong en dynamisch bedrijf dat gevestigd is in het Friese Joure. Het bedrijf is opgericht vanuit Wierda Bedrijfswagens in 2005 door de huidige directeur – eigenaar Rene Wierda.

1931

Garage Wierda

Al in 1931 richtte Enne Jacob Wierda, grootvader van de huidige directeur Rene Wierda, Garage Wierda op. Hij bouwde, repareerde en onderhield bedrijfswagens. Maar dat was niet alles. Ontwikkelen zit namelijk in ons bloed. In het autobedrijf van Enne Jacob werd er meegedacht met de klant, bedrijfswagens werden aangepast. Hij maakte ze effectiever en efficiënter. Uitgerust om optimaal te functioneren.

 

2004

Dealerschap MAN

In de loop van haar bestaan heeft Wierda Bedrijfswagens het dealerschap van meerdere merken gehad. Tevens heeft het bedrijf jarenlang het importeurschap voor een bedrijfswagen merk gevoerd. In 2004 is Wierda opnieuw dealer voor MAN geworden. Het werkgebied strekt zich over de hele provincie Friesland uit. Klanten zijn transportbedrijven, wegenbouwers, bouwbedrijven en diverse specialisten op bijvoorbeeld het gebied van boringen naar aardwarmte, etc.

2005

Oprichting WVT

In 2005 is Wierda Voertuig Techniek opgericht door de huidige eigenaar Rene Wierda, die kansen zag in het bouwen van klantspecifieke oplossingen. Sindsdien is WVT gevestigd in het Friese dorp Joure, waar een gemotiveerd team zich toe legt op het ombouwen van MAN bedrijfswagens. WVT is specialist in het ontwikkelen en bouwen van maatwerkoplossingen, want waar de fabriek stopt, gaan wij verder.

2007

Significante groei en certificering

In 2007 heeft WVT een enorme groei doorgemaakt. Dit heeft geleid tot een grote professionaliseringsslag binnen WVT waardoor een optimaal georganiseerd en volwassen bedrijf is ontstaan. Deze professionalisering heeft er toe geleid dat WVT aan de strenge eisen van de fabriek MAN Truck & Bus AG in Duitsland voldoet en daarmee het QUL-certificaat heeft behaald. WVT is door MAN Truck & Bus AG erkend als ombouwer van MAN bedrijfswagens.

2011

Start ontwikkeling hybride oplossingen

Vanuit het ideaal om producten te ontwikkelen waarmee geld én milieu bespaard kunnen worden is WVT in 2011 gestart met de ontwikkeling van een heel nieuw eigen product: een universele (merkonafhankelijke) hybride oplossing voor de aandrijving van opbouwconstructies van voertuigen. In datzelfde jaar produceerde WVT de eerste Hybrid PTO, een jaar later stond het eerste testvoertuig in de markt.

2014

Hybride in de praktijk

In 2014 waren we er helemaal klaar voor. De Hybrid PTO betonmixer draaide inmiddels een jaar in de praktijk en ook de Hybrid PTO autolaadkraan werd operationeel. Wierda Hybrid Technologies was een feit; een volwaardige zusteronderneming, opgericht om alle activiteiten uit te voeren die betrekking hebben tot elektrificeren van voertuigen. Sindsdien is de Hybrid PTO volledig elektrisch, bekend als Electric PTO en is het losstaande project uitgegroeid tot een volledig bedrijf dat in staat is om zowel lichte als zware bedrijfswagens te elektrificeren.

2016-2018

Ontwikkeling

De productieomvang van WVT is in relatief korte tijd verdubbeld. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar maatwerkoplossingen zijn we met Wierda Bedrijfswagens in 2016 vanuit Joure naar Heerenveen verhuisd. Hierdoor is er meer ruimte ontstaan voor activiteiten van WVT en Wierda Hybrid Technologies. In 2017 is sterk de focus gelegd op de kwaliteit van de producten en processen, ook in 2018 is dat opnieuw het geval.

 

De toekomst

Innovatie, partnership en duurzaamheid

WVT is een innovatief bedrijf dat fungeert als global partner. Graag zetten wij onze oplossingsgerichtheid, de brede aanwezige kennis, onze ervaring en betrouwbare leveranciers in, om een steeds breder wordend scala aan kwalitatief hoogwaardige klantspecifieke transportoplossingen te realiseren en ondersteunen.

Ook in de toekomst blijven we binnen WVT doorontwikkelen en actief bijdragen aan de samenleving. We zijn altijd opzoek naar verbeteringen en manieren om huidige producten en processen te kunnen doorontwikkelen en begrijpen als geen ander dat verder verduurzamen van de logistiek nodig is.